Err 4839035 - UPDATE 1045 - Syntax error: "[" unexpected in config - Contact webmaster: WebdesignVandaag Ervaringen van patiënten - Praktijk de Alruin

Ervaringen van patiënten

Juni 2017: Al vanaf jongs af aan loop ik met klachten door mij allergie voor huisstofmijt. Ik ben meerdere malen naar de huisarts geweest waarbij ik alle soorten medicatie heb geprobeerd. Daarnaast heb ik meegedaan aan een imuumonderzoek. Hierbij hebben ze me blootgesteld aan huisstofmijt via mijn bloed, in de hoop dat ik een afweermechanisme zou ontwikkelen. Niks hielp. Elk jaar werden de klachten erger leek wel. Blijvend lopende neus, tranende ogen, niesbuien van wel 10 keer achter elkaar. Ik voelde me ziek. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest en ben gaan googlen. Ik twijfelde aan homeopathie, heb dat nooit eerder gedaan. Marlene wilde alles weten over mij. Al mijn lichamelijke maar ook psychische klachten. Ze heeft alles binnen 1.5 uur samengevoegd. Het was een fijn onbeoordeeld gesprek. Ze heeft me medicatie voorgeschreven. Een klein pilletje die ik 1x per week op mijn tong moest leggen. Ik kreeg er de eerste twee maanden ontzettend veel positieve energie van. Mijn allergieklachten werden iets minder al, maar nog steeds vervelend aanwezig. Met 3 maanden was ik volledig van mijn klachten af. Ik ben nog wel afhankelijk van die wekelijkse medicatie. De medicatie is gratis. Ze vraagt wel een kleine bijdrage voor de Africa Mama’s in Zuid Afrika.. De bedoeling is dat ik die in de toekomst ga afbouwen en mijn lichaam zelf adequaat kan reageren.
Ik ben meer dan tevreden! Ben denk ik in totaal 150 euro kwijt aan afspraken en ben van mijn klachten af! Daar had ik veel meer voor over gehad.

Een tevreden klant die iedereen zal aanraden naar een homeopaat te gaan!

Mei 2017: Onze dochter van elf heeft al geruime tijd last van diarree en buikkrampen. Al jaren is dit in meer of mindere mate aanwezig. Wij hebben altijd gedacht dat het waarschijnlijk aan het voedsel lag. De laatste weken werd het wel heel erg. Om die reden zijn wij wederom terecht gekomen bij Marlene (zij heeft mijzelf ook al eerder succesvol behandeld). Na een uitgebreid intakegesprek was het vermoeden van Marlene dat spanning de oorzaak was van haar klachten. De middelbare school die eraan komt, haar veranderende lichaam (puberteit), spanning voor een Cito, etc. Na een behandeling van twee weken gaat het heel goed met haar. De spanning is uit haar lichaam en de klachten zijn voor nu weg.

Januari 2017:Vanaf 1985 ben ik verkouden de ene keer minder de andere keer meer, geopereerd, antibiotica kortom van alles geprobeerd. Maar dat alternatieve paste niet bij mij. Maar mijn dochter en schoonzoon met hun problemen hadden baat bij de behandelingen van Marlene. Dus ik ging er maar naar toe. Het was in de winter van 2015/2016 weer heel erg en na een gesprek en wat “pilletjes”, het was weg. Echter door omstandigheden kwam het deze winter weer terug. Maar weer geen tijd en andere reden om naar de “De Alruin” te gaan. Uiteindelijk toch een afspraak gemaakt, 2 granulen verder, alsof ik het nooit gehad heb!!!!!!!

Oktober 2016:Zoals beloofd een mailtje; het gaat heel goed, geen last meer van mijn klachten en jeuk gehad. Ik heb nog een paar pilletjes maar die hou ik achter de hand. Dank voor je zorg en succes in je werk.

September 2016: ‘Al een jaar waren we aan het aanmodderen met een peuter die maandelijks een week ziek was. De huisarts wijt de klachten aan een verminderde weerstand, passend bij de peuterleeftijd. Op zoek naar een alternatieve manier om de weerstand te verhogen kwamen we bij Marlene terecht, ofwel in onze peutercommunicatie ‘De Kemphaandokter’. Op het prachtige stadslandgoed dichtbij de koeien en de vissen (waardoor een bezoekje aan Marlene altijd met iets leuks gecombineerd kan worden). Sinds de behandeling door Marlene is onze peuter niet meer zo ziek geweest en is er meer lijflijke rust. Het is fijn om per mail of telefoon een kort lijntje te kunnen hebben op momenten dat het nodig is.’

Augustus 2015: Sinds bijna een jaar heb ik problemen met spanningen. Dat resulteerde onder andere in een brok in de keel. Deze was niet weg te slikken en zat er dagelijks. Heb er een hele tijd mee doorgelopen. Werd er erg onzeker van. Dacht dat het wat ernstigs was.maar de huisarts vertelde mij dat het door spanningen kwam.In juli heb ik Marlene gevraagd of ze me kon helpen met deze vervelende kwaal. Marlene schreef een homeopatische middel voor.Moest er in het begin wat meer slikken en merkte na de derde granule duidelijk resultaat. De brok werd beduidend minder en bleef regelmatig een tijdje weg en ik kreeg ook weer meer energie en zin om iets te ondernemen. Als het weer terug kwam nam ik weer een het homeopatsciche middel in. Momenteel neem ik 1 x per 7 dagen een granule in en we gaan nog even door met de behandeling. Ik ben er van overtuigd dat deze kwaal uiteindelijk onder controle komt. Fijn dat er contact blijft en er vinger aan de pols wordt gehouden.

Augustus 2015:Op 29 juni ben ik de Rhustox om de dag gaan gebruiken gedurende 1 week en daarna gestopt.Mijn knie heeft zich inmiddels goed hersteld. Na nog een aantal behandelingen bij de fysiotherapeut zijn ook deze afgerond.Inmiddels dus bijna 4 maanden na de operatie van 15 april.Je voorgeschreven medicatie zal hier zeker aan bijgedragen hebben.

Juni 2015:”Tijdens mijn behandeling bij Praktijk de Alruin heb ik ondervonden dat het van groot belang is om niet alleen naar de lichamelijke klacht te kijken, maar vooral ook als patiënt bij je zelf te rade gaan hoe je mentale gesteldheid is. Dat laatste is niet altijd even makkelijk, maar doordat men bij de Alruin bleef doorvragen op een frisse en open wijze, kwam ik uiteindelijk op het goede spoor en ben ik geland op de bestemming waar ‘loslaten’ hoogtij viert”.

April 2015: Marlene is op een nuchtere en down to earth wijze invoelend, aanvoelend en deskundig in wat de juiste behandeling is voor iemand. Ik heb haar zien werken toen ik stage bij haar liep en heb gezien welke resultaat haar aanpak oplevert. Na mijn stage ben ik daarom overgestapt als cliënte naar haar praktijk en heb zelf haar accurate behandeling ervaren als zeer helpend.

Maart 2015: Vrijdagavond Silicea genomen en het weekend voelde ik me goed. Ik weet niet of ik specifieke zaken kan aangeven, maar ik voelde me prettig. Had ook de indruk dat mijn huid er veel beter uit ging zien.
[…………….] Ik ben er wel voorstander van om er mee door te gaan, ik heb de indruk dat ik me vanuit me zelf beter voel, los van indrukken van buiten.

Juli 2014: My son has been in this treatment for almost 6 months. Which I like the most of homeopathy is that it focuses on the general well-being of the body. We started the treatment for otitis and also other poblems have been solved at the same time. We are satisfied with the results.

Juni 2014: In januari 2014 kreeg ik een fikse longontsteking waarvoor ik behandeld ben via de huisarts met antibiotica.

Begin mei heb ik de huisarts geraadpleegd omdat ik nog steeds niet voldoende hersteld was. Een Thoraxfoto wees uit dat er sprake was van bronchitis als restverschijnsel van de longontsteking. Herstel zou nog de nodige weken duren. Omdat ik me niet fit meer voelde, deels ook door een redelijk zware periode met een zieke echtgenoot en andere zorgelijke omstandigheden, besloot ik een advies van Marlene te vragen om mijn klachten te helpen oplossen.

Marlene heeft uitvoerig met me gesproken, zodat ze een goed beeld kreeg van mijn omstandigheden en klachten.

Geadviseerd werd een medicatie te starten. Dit lijkt aan te slaan. Mijn klachten zijn een stuk verminderd, maar nog niet helemaal weg. Heb er overigens vertrouwen in dat dit zeker gaat gebeuren.

Ik blijf nog in contact met Marlene.

Mei 2014:

Onze dochter van ruim een jaar oud was erg vaak ziek. Bijna iedere week was ze drie dagen ziek en regelmatig zaten we bij de huisarts of spoedpost. Na overleg met het consultatiebureau leek het ons goed om homeopathie te proberen. Zo kwamen we bij Marlene terecht. Mijn man zag er weinig in, echter na een paar afspraken en middelen knapte Laura op. Ze kwam meer tot ontwikkeling en groei doordat ze aanzienlijk minder ziek was, wanneer ze nog ziek was duurde dit maar kort en was ook niet zo hevig. We hadden regelmatig mailcontact wat prettig is in combinatie met ons hectische leven. Ik kan Marlene bellen of mailen wanneer we het idee hebben dat Laura wat ondersteuning nodig heeft. Kortom: ik zou dit alle ouders aanraden met een kind die veelvuldig ziek is!

Januari 2014
Al een aantal jaren had ik last van kramp in mijn kuiten s’morgens bij het wakker worden. Ik ben toen magnesium tabletten gaan slikken en dit heeft een tijd geholpen. Van de zomer echter op vakantie in Frankrijk kwam het in alle hevigheid terug. Ik kreeg toen van een vriendin die in een apotheek werkt een homeopatisch middel. Binnen een dag was het over. In Nederland probeerde ik het middel te krijgen maar de apotheek hier kende de verdunning niet.
Toen ben ik zomaar gaan googelen en vond ik Marlene van de praktijk de Alruin. Zij beantwoordde direct mijn vraag. Ook gaf zij mij het advies dit middel niet langer dan twee weken achter elkaar te gebruiken en eens langs te komen om naar een persoonlijk middel te zoeken.
In januari heb ik dat gedaan en na een heel fijn gesprek heb ik mijn nieuwe pilletje gekregen.
Sindsdien ben ik van mijn krampen af en het heeft ook nog eens geholpen om mezelf wat krachtiger te krijgen. Ik sta steviger in mijn schoenen, zowel letterlijk als figuurlijk.
Ik ben er heel blij mee.

Augustus 2013 Patiëntje met spruw: Myrthe doet het hartstikke goed. Ik denk dat ik 3x het middel gebruikt heb. De gelige aanslag bleef wel nog een paar weken maar de schimmel was vrij snel weg. Nu heeft ze een mooie roze tong. Dus ik ben je heel dankbaar.

Januari 2013:

Tijdens het consult in december jl. hadden we afgesproken om begin
januari even contact te hebben over de vorderingen van Melanie en haar
waterwratten. Wij hebben haar op 14 december de laatste globuli gegeven en ik kan zeggen dat ze in elk geval op romp en armen wrat vrij is. Op haar benen zien we vooralsnog geen

nieuwe wratten ontwikkelen wel is alles wat er zat aan het verdwijnen
middels rode plekken van de ontsteking. Ik wil nog niet al te vroeg jubelen maar ik ben haast zeker dat de behandeling geslaagd is.

April: 2012: Mijn zoontje heeft Gilles de la Tourette. Dit weten we nu sinds een klein jaar en in het begin hebben we ons vooral verdiept in het hoe en wat.

Tics en dwangneurose die het gevolg zijn van deze aandoening komen vooral duidelijker naar voren bij stress. Dus zijn we op zoek gegaan naar een manier om de stress zoveel mogelijk te verminderen.

In het begin was het even zoeken. Voor ons is de behandeling niet gericht op het “wegkrijgen” van de tics. Wij zijn er veel meer naar op zoek om te zorgen dat mijn zoontje zich goed voelt. Dat hij lekker in zijn vel zit en zich weerbaar voelt. Zo zijn we ook naar Marlene toe gegaan. Wanneer hij namelijk goed in zijn vel zit heeft hij duidelijk minder last van tics. Samen met Marlene zijn we op zoek gegaan naar het middel dat het beste effect had. Steeds weer de kenmerken en reacties beschrijven en bestuderen. Na drie verschillende middelen kwamen we terecht bij het middel dat we nu gebruiken en ik ben echt verbaasd wat dit doet.

In eerste instantie was ik wel afwachtend en vroeg ik me af of het gebruik van homeopatische middelen effect zou hebben. Nou, ik ben helemaal om. Een tijdje geleden was mijn zoontje weer toe aan een nieuw pilletje, hij was brutaal, onrustig, luisterde niet en deed precies waar hij zelf zin in had. Ik heb hem ’s avonds voor het slapen gaan een pilletje gegeven. De volgende ochtend stond er een heel ander kind op. Hij was echt omgedraaid als een blad aan de boom. Je kon ook aan hem merken dat hij zich veel lekkerder voelde. Hij zat zichzelf niet meer “in de weg”.

Ik ben erg blij dat we voor deze weg hebben gekozen. Mijn zoontje voelt zich er lekker bij en zit goed in zijn vel.

Mei 2012:Het lijkt allemaal goed te gaan met Niels. De snotkop van de griep is niet doorgeslagen naar zijn oren, hij slaapt weer normaal en speelt lekker.
Hij heeft moeite om zijn speen af te staan maar eenmaal afgestaan vraagt hij
er pas weer om als hij verdrietig/moe is of als hij in bed ligt om te gaan
slapen.
Afscheid nemen van papa en mama gaat heel goed.

Mei 2012:Met Robin gaat het goed! Bijna niet meer ziek geweest, op een verkoudheidje na
zijn verjaardag . Slapen gaat nog steeds met up and downs. Vorige
week strak 6 uur wakker, en nu gaat weer naar de 7 uur toe. Dat blijft
schommelen.
Maar we zijn al lang blij dat hij niet meer continue ziek is!

Juni 2012:Het gaat echt een stuk beter, Glenn zijn gedrag is zeker verbeterd op school.Glenn kan zich beter concentreren en lijkt op school rustiger te zijn.
Hopelijk heb je voor ons nieuwe korrels, want deze zijn op.